söndag 6 januari 2013

Det viktiga köket

Vårt kök har vi beställt från Ikea, lucka Ramsjö blir det. Innan vi bestämde oss för det har vi varit runt och tittat på många tjusiga köksutställningar, Kvänumkök, Lidhuldtkök , Tibrokök och ett antal andra. Vi hade gärna haft ett sådant fantastiskt kök men vi förstod ganska snabbt att det skulle bli för dyrt för oss.


Bild: Kvänumkök

När vi insett våra begränsningar letade vi reda på fyra, fem mindre kökssnickerier och begärde in offerter. Efter ett ganska bra tag kom dom och det visade sig att vårt kök kommer att bli ganska stort och därmed ganska dyrt, så även denna lösning la vi ner.


Bild: Hemnet

Jag sökte mycket köksinspiration på webben såklart och blev väldigt inspirerad av speciellt två bloggare It´s a house och Den Vita Drömgården. Båda har valt att installera ett Ikeakök i sina hus och anpassat det efter sina egna behov och önskemål. Vi kommer försöka oss på en variant där vi monterar distanser mellan köksstommarna för att få till känslan av att det är platsbyggt. Köksluckorna passar vi på att måla om eftersom vi ändå kommer få måla hela köket på plats.


Köks Collage SkärgårdsVillan1 kommentar:

  1. Supersnyggt kök! Vi håller också på att bygga in vårt IKEA-kök, och har valten utanpåliggande sockel, liksom ni. Har ni integrerad diskmaskin? Hur har ni i såfall löst problemet med hur man ska få upp diskmaskinsluckan då sockeln tar emot?

    SvaraRadera