måndag 14 januari 2013

Flera kakel och klinker beslut

Badrummet på nedre plan ligger i anslutning till hallen, därav vill man gärna att dessa två rum ska harmonisera med varandra. Nu har vi faktiskt kommit till skott med en beställning även för dom här två rummen. Så här blir det.

I hallen lägger vi ett traditionellt, svartvitt, schackrutigt golv med svart ram. Vi lägger plattorna diagonalt sett från entrédörren som på bilderna nedan. Dock har vi valt en mindre platta då vår hall inte är så stor.Som alla våra innerdörrar är även denna pardörr med spröjs, från ett gammalt hus. Just den här ska få pryda sin plats mellan hall och dom stora umgänges ytorna, kök, vardagsrum och matsal/glasveranda. När vi planerade huset ville vi ha så lite kontakt som möjligt mellan de två planen eftersom vi i tidigare hus, upplevt att trappan, när den ligger mitt i huset, leder ner, eller upp,  så mycket ljud.

Nu har vi placerat trappan i hallen och dessutom har vi en vacker pardörr mellan hallen och gemensamhetsytorna. Pardörren kommer även få ett sidoljus, för att lite mer ljus ska leta sig in till entrén. Tror det blir väldigt fint.

I nedre badrummet kommer vi ha vita plattor med skurna kanter på väggarna och på golvet väljer vi att lägga in den här fantastiskt fina plattan, som kommer som mosaik trettio gånger trettio cm.    Hoppas på att det här kommer att bli en bra lösning och att hallen och badrummet lirar med varandra. Funderar lite över kommod och någon rolig lösning för duschen. Skulle vilja att det hände något på väggen där, men vet ännu inte vad det kommer att bli.1 kommentar:

  1. Hej,

    Var köpte ni ert klinker till badrummet (svart o vitt)?

    SvaraRadera