torsdag 3 januari 2013

Val av husleverantör

Att välja husleverantör var en lång och ganska svår process. Vi visste från början vad vi ville ha för planlösning och utseende på huset men hade ingen aning om var vi skulle börja.

Bilder: SkärgårdsVillan

Vi bor idag i ett område med många vackra hus så inspirationen hade vi redan och det blev många vändor med bilen för att samla på oss ideer och lösningar. Vi fastnade för flera hus men det var speciellt ett som vi båda föll för och när vi senare gick igenom alla huskataloger hittade vi just det huset i Sköna Hus katalogen. Det första mötet bokades.

Bild: Sköna Hus                                                                

När vi gått igenom alla kataloger insåg vi att det inte var så lätt att hitta den planlösning vi sökte i ett färdigt kataloghus. Vi hade en byggnadsarea att förhålla oss till och behövde fyra sovrum på övre plan och ville gärna få in både ett allrum och ett stort fint badrum också.

Vi började därför utforma enkla skisser på vår önskade planlösning och boka möten med de husleverantörer vi tyckte verkade intressanta. Vi träffade bland annat Sköna Hus, Fiskarhedenvillan, Allmogehus och Karlsonhus. Vi var även i kontakt med företag som kunde tänka sig att lösvirkesbygga, men det blev aldrig aktuellt.Vi hade under en lång tid en ganska intensiv och tät kontakt med dessa fyra husföretag och intrycken var blandade. Så här i efterhand tror vi att flera av dem hade kunnat leverera de hus vi efterfrågade och dom ansträngde sig verkligen för att vi skulle bli nöjda men när det var dags att ta beslutet så kändes Sköna Hus som bästa valet. Dom ansträngde sig lite mer och var väldigt tillmötesgående och det var det som avgjorde det hela.


       

1 kommentar:

  1. Härligt! Det är det där lilla extra som gör det!. För oss föll det också på det företag som ansträngde sig lite extra för att vi skulle få som vi ville ha det. Gör så mkt när de visar ett genuint intresse!
    Lycka till med ert :-)
    trevlig kväll!

    SvaraRadera