fredag 31 augusti 2018

Vilken varm sommar vi fick!


Som alltid här hemma pågår det projekt och den här sommaren har vi hunnit med en del. Vi började tidigt i våras med plantering av sextio meter syrenhäck, så nu har vi äntligen fått en tydlig gräns till grannarna och det blir lättare för hundarna att förstå var dom ska hålla sig. Fint blev det också. Vi passade även på att bygga en rundel framför huset där Magnolian fick hedersplatsen. Även lavendel och vita rosor av sorten Fairy fick ta plats. Kantstenen är tung att jobba med men snygg. Vi gjuter även fast stenen med betong och lägger en riktig markduk för att slippa rensa så mycket ogräs i framtiden. Det var tur att vi började det här projektet tidigt eftersom sommaren blev så varmt att vi bara legat och badat resten av tiden.  Den här rosen (ovan) är så enkel och fin och finns även i vitt så det blev den som fick ta plats i rundeln. Fort gick det för både lavendeln och rosorna att etablera sig och vi har kunnat njuta av en vacker rabatt som inte krävt speciellt mycket underhåll.Våra två uppstammade syrener som är planterade i rabatterna på altanen har vuxit till sig och ger en fantastisk blomning nu så väl värt att vänta några år på att planter man köper växer till sig.


Sist men inte minst tänkte jag bjuda på ett super recept på äppelpaj så här i äppeltider. Iallafall om man gillar knäckiga pajer.


Knäckig Äppelpaj

Äpplen ca 500g
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver 
1 krm vaniljsocker
125 g smör 
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
1 msk malen kardemumma
1 msk kanel 

Blanda alla torra ingredienser förutom kanelen och 0,5 dl socker. Smält smöret, häll i grädde och sirap och blanda med de torra ingredienserna. Skär äpplena i skivor blanda dom med kanel och 0,5 dl socker rör om. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form och lägg på smeten. Grädda i ugn tills den fått en fin färg. Servera med vaniljgrädde eller vaniljglass.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar