onsdag 27 februari 2013

Granitexperten på besök idag.

Köket håller på att växa fram och det är riktigt spännande. Idag fick vi besök av Granitexperten som kom för att mäta köket äntligen.  Som jag nämnt tidigare har vi valt svart granit till bänkskivorna med hög bakkant, längst med väggarna och en Carraramarmorskiva till köksön, tror det blir väldigt fint. 
Vi har valt att investera i ett billigare kök från Ikea och istället lägga våra slantar på detaljer som till  exempel stenskivor. När det sedan var dags att hitta stenleverantör var det en del saker att ta hänsyn till och självklart är priset viktigt men när man nu satsar en del så är även kvaliteten väldigt viktig.

Ju fler leverantörer vi talade med desto fler fallgropar och frågeställningar blev vi medvetna om. Att sten är ett naturmaterial med viss grad av variationer visste vi redan, men att det fanns olika kvalitetsklasser och att extra infärgning av stenar med lägre kvalitet förekommer, var nyheter för oss.
Det visade sig också att minst halva priset utgörs av bearbetningen av stenen och det ska också vägas in i helheten. Efter en hel del efterforskningar valde vi Jörgen på Granitexperten, Jörgen var den av alla leverantörer vi kontaktat som besökte oss på plats och det en fredagkväll dessutom.   
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar